Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Göteborg D2 17 14 1 2 43
2 Mölndals IBF D2 16 11 2 3 35
3 Kärra IBK D2 17 9 4 4 31
4 FBC Vinga D2 16 9 1 6 28
5 Landvetter IBK D2 16 7 4 5 25
6 Herrestads AIF Rockerts D2 16 8 0 8 24
7 IBK Kungälv D2 16 6 1 9 19
8 Dingle AIK D2 16 6 1 9 19
9 IBK Älvstranden D2 16 3 1 12 10
10 Hindås IBK D2 16 0 1 15 1

Match

Dingle AIK D2

8 - 0
Munkedals idrottshall
26 oktober 2019
13:45

Hindås IBK D2

Referat

Laget före jaget bäddar för vinst.

Då var det lördagkväll och dagens händelser har sjunkit in i undertecknads hjärna.
Hemmamatch mot Hindås IBK i Munkedals Idrottshall spelades under lördagseftermiddagen. Lite av en måstematch med tanke på att ha chans att hänga kvar, trots att serien är lång.
En match som vi inför den inte kunde säga hur det skulle gå, då det varit två jämna matcher under föregående säsong där lagen delade de sex poäng man slogs om då.


Period 1

Perioden och matchen startar lite avvaktande. bortalaget förväntade sej nog att vi skulle gasa från start och att de då kunde backa hem och spela sitt tighta försvarsspel och gå på spelvändningar. Så blev nu inte fallet utan "Svorsken" hade andra planer, där dirketivet var att "backa hem" och låta bortalaget styr.
Efter dryga fem minuter spräcks nollan i matchen. Karina Bergman får passning från fickan och kan skjuta in 1-0 till Daik, ass. Marlene. Efter målet är vi disciplinerade och "tjurrusar" inte utan är konsekventa i vårat tänk och jobbar enl. gameplan.
Vi håller i boll i anfallszon och försöker rulla boll, Hindås ställer upp i en tight "femma" och försvarar sig och satsar på att kontra när vi etablerar. Detta gör de flertalet gånger, men med hårt hemjobb där vi kan "styra" dom till "ofarliga" lägen på planen. De få lägen som uppstår tar Cissi i målet lugnt och säkert hand om.
11 minuter in i perioden är det dags för nytt nätrassel, återigen är det hemmalaget som gör mål. Återigen är det ett instick och direktavslut som resulterar i mål. Målskytt Maja på passning från Elin "Errka" Eriksson.
Bara minuten senare så drabbas hemmalaget av en utvisning för upprepade föreseelser och "el Capitana" Marlene får vila två minuter. Ett PP för borta laget som inte resulterar i några farligheter och där hemmalaget faktisk har de vassaste chanserna.
Efter vårat BP så händer det inte något mer protokollmässigt, utan vi jobbar på att ligga rätt och vårda boll i anfall vilket vi gör relativt bra och vi kan gå till Pausvila med ledning 2-0.

Period 2

Hindås kommer ut taggade till tusan och sätter hög press på oss från start. Det känns som vi blir lite tagna på sängen och inledningsvis är det rörigt i försvaret när vi inte räknar in motståndare. Det tar några byten innan vi kommer till ordning.
Efter de inledande dryga fem minutrarna så står matchen och väger, det utbyts chanser men båda målvakterna och deras försvar gör det riktigt bra och man lyckas hålla undan.
Knappt nio minuter in så får hemmalaget spela PP, ett PP som funkar ok, men vi är lite slarviga i passningarna och får inte igång bollen så bra som vi kan.
Fjorton och en halv minut in så rasslar det till bakom Hindås målvakt. Lite av ett matchavgörande mål då vi får lite andrum. Det är Sara Moberg (ett typiskt Sara-mål där hon vänder snabbt i slottet och drar till) som i sin comeback efter skada kan trycka in förlösande 3-0 på passning från Felly. Skönt för oss och även skönt för Sara som är tillbaka på allvar.
Efter målet så vågar vi mer, vågar att hålla boll i anfallszon och rulla runt.
Nästan exakt tre minuter senare är det dags igen. Denna gång är det Sara som passar fram cch Linnea drar till direkt och bollen sitter stenhårt upp i nättaket. Även detta mål ser jag som otroligt viktigt då det kommer strax förer periodpaus.

Period 3

Redan från start är vi med och bara drygt en och en halv minut in så är det Rebecca som kan skjuta in bollen till 5-0 på passning från Malin. (En ryssfint bakom mål öppnar upp för Rebaccas skott) 10 sekunder senare får vi chans på nytt i PP och detta PP fungerar bättre, med några små detaljer som vi ändrat på så skapar vi mer och Marlene kan lyfta in 6-0 från pointposition på pass från Rebecca.
Vi slappnar av några ögonblick efter målet och Hindås kan sätta oss under press då det jagar ett energigivande reduceringsmål. Trots denna press som vi reder ut och vi kan jobba oss tillbaka i matchen och vårdar boll.
Drygt 12 minuter in så kommer 7-0 genom Fellys "raket" som så sakteliga hittar in över mållinjen, passning från Sara.
I bytet efter så vinner vi boll på egen planhalva, en snabb spelovändnig där bollen går på ett snöre och som slutar med att Malin kan trycka in bollen i krysset till 8-0, på passning från Marlene.
Båda lagen fortsätter att skapa chanser, där vi har de bästa och tröttheten börja visa sig hos bortalaget mer och mer.

Analys.
En match som verkligen visar att laget för jaget gäller hos tjejerna. Cissi får hoppa in i målet då Olivia inte känner sej 100%. Vi håller oss till vår matchplan till 97% av matchen vilket är väldigt bra. Ger inte bortalaget ngt egentligt utrymme på det dom e bra på, att kriga in bollarna framför mål. Vi rullar på tre femmor hela matchen och maler sakta men säkert ner bortalaget till en betryggande vinst med 8-0.

Matchens Kinderägg delas denna dag till tre olika spelare:
Rebecca Billgren Eriksson - Trygg, bollsäker, spelskicklig. Fördelar bollar i sin femma. 1+1 för dagen.
Felicia Johansson - Ettrig, tar sig in i avslutslägen, jobbar hårt i defensiven. Får bryta sin måltorka vilket är otroligt viktig både för henne och för laget. 1+1 för dagen även hon.

Karina Bergman - Tuff, brytningssäker, offensiv back idag. Jobbar hårt över hela banan får göra ett mål idag, på en av sina offensiva utflykter.


Idag vill jag även nämna

Olivia Engdahl - Planerad att starta matchen, men kände sej krasslig, ville känna på det lite, men inser att det bästa var att "lämna bort" matchen till Cissi. Trots att hon ville så gärna spela.. Visar stor mognad och ödmjukhet att man tänker på laget främst.

Nu laddar vi om och fortsätter ha bra träningar. Nästa match är den 9 november borta mot Kungälv och då går vi givetsvis för tre nya poäng..

//COACH M
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Marlene Olofsson 1 1 2 2 3
Felicia Johansson 1 1 1 0 2
Rebecca Billgren Eriksson 1 1 1 0 2
Sara Moberg 1 1 1 0 2
Karina Bergman 1 1 0 0 1
Linnea Andersson 1 1 0 0 1
Maja Forsberg 1 1 0 0 1
Malin Josefsson 1 1 0 0 1
Elin Eriksson 1 0 1 0 1
Carina Styrmark 1 0 0 0 0
Elin Olsson 1 0 0 0 0
Emelie Borggren 1 0 0 0 0
Isabelle Potrus 1 0 0 0 0
Jennifer Berntsson 1 0 0 0 0
Julia Olofsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Cecilia Bergsten-Karlsson 1 0 0 0 0 0 0
Olivia Engdahl 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 1 feb 2020, 10:15 Hindås IBK D2 - Dingle AIK D2 2 - 3